Mindfulness
Onthaasten
Aandacht in het hier en nu
Grip op het leven
Ontspan in je leven
Ontspan je lijf
Acceptatie van dat wat wringt
Omgaan met pijn, ziekte, vermoeidheid of ongemak
Openend voor Lichaam en Geest     

 

 

 

 

 

8-weekse Mindfulness Training; Volgende training start 7 maart 2022!

Bij Psycholoog Joosten Uden, locatie De Achthoek, Bosveld 801a te Uden 

Leer stressreacties doorbreken, te komen tot ontspanning, om te gaan met lichamelijke klachten, en kom tot een vriendelijker gevoel voor jezelf, je lichaam, anderen
en de situatie waarin je je bevindt.

 
Over de Mindfulness training, maandagavond van 19.45-21.45u.

Voor wie: de groep is altijd een gemêleerd gezelschap met mensen die nieuwsgierig zijn, en mindfulness graag onder de knie willen krijgen, mensen met chronische lichamelijke klachten of in een herstelproces. De mindfulness training is geen gespreksgroep, maar wel een groep waarin je leert om mindfulness eigen te maken. Telkens is er een wisselend thema dat per bijeenkomst centraal staat.  

Als je je in een roerige periode bevindt (verhuizing, ziekenhuisopname, recente rouw) of onbehandeld trauma hebt, is de training op dit moment niet geschikt. 

Inbegrepen: 8-weekse online training, inclusief werkboek. Wanneer duidelijk wordt dat u toch graag een gewone mindfulness training in de groep wenst, dan hoor ik het graag. 
Aantal deelnemers: 4 - 8 deelnemers

Hoe: Met ingang van 7 maart  2022 starten we een live training op een heel fijne locatie in Uden: de Achthoek aan Bosveld 801a te Uden

Flesje water bij de hand, gemakkelijke kleding aan. 

Data: maandagavond 7-3 -2022/ 14-3 / 21-3 / 28-3 / 4-4 / 11-4/ 9-5/ 16-5 van 19.45 u.-21.45u.
Inhaal datum: 23-5-2022

Oefen/leestijd: bij voorkeur 30 minuten, tenminste 3-5 dagen per week. Oefenen heeft zin!

Exclusie: Wanneer beter (nog) niet meedoen in de training? als je in een te roerige tijd bevindt bijv. ivm veel andere afspraken, verhuizing, scheiding, bij onverwerkt trauma, bij verslavingsproblemen.

Inclusie: als je de tijd wil nemen om te oefenen, wil leren over het verminderen van stress in je leven, om wil leren gaan met dingen die lastig zijn in je leven, meer ontspanning en rust wil ervaren, om wil leren gaan met fysieke klachten, minder last wil hebben van zelfkritiek en als je je nieuwsgierige, vriendelijke blik wil herontdekken.

Kosten training: 295 euro

 
Opgeven: Geef je op bij Christianne Joosten, Psycholoog Joosten Uden, VVM gecertificeerd Mindfulness Trainer, via 06-440 555 92. 

 

Vergoeding Mindfulness training 2022

Het komt regelmatig voor dat deelnemers de training vergoed krijgen door de werkgever.  

Via de zorgverzekeraar zijn er verschillende mogelijkheden omdat Christianne Joosten gecertificeerd Mindfulness Trainer van de VVM is. 

- VGZ (IZZ, Univé) aanvullend verzekerden krijgen vanaf 1 januari 2021 een bedrag van € 350 vergoed. Er is een verwijzing van de huisarts nodig met daarin de diagnose burnoutklachten.

Zilveren Kruisgroep (aanvullend) verzekerden krijgen met ingang van 1 januari 2021 een vergoeding van € 250 voor een (MBSR/MBCT) training gevolgd bij een gecertificeerde VVM trainer.

- De Amersfoortse vergoedt de Mindfulness training met een bedrag van 100 euro. 

SamenGezond, een onderdeel van Menzis, verwijst op haar website door naar een gratis kennismakingsworkshop Mindfulness. 

Menzis heeft in haar werkgeverspakketten een vergoeding voor Mindfulness opgenomen. Per 1 januari 2020 worden de gecertificeerde mindfulness trainers van de VVM ook erkend en komen dus de deelnemers met het werkgeverspakket van Menzis hiervoor in aanmerking. Er wordt 80% van € 350,-- vergoed. 

- Overige zorgverzekeraars vergoeden de training (nog) niet, mensen kunnen dan regelmatig terugvallen op vergoeding via de werkgever. 

 

 

Wat zeggen eerdere deelnemers over de Mindfulness training?

De vorige groepen gaven gemiddeld een 8,9 en zeiden: 

'Ik heb echt de rust in mezelf terug gevonden, en merk het ook in contact met andere mensen.'

'Ik deed de training voor mezelf, en toch leer je ook van elkaar en hoe ieder het aanpakt.'

'Ik heb thuis en op mijn werk mijn draai gevonden en heb een manier gevonden om stress

gemakkelijker van me af te laten glijden.'

'Ik was bang dat mindfulness vaag zou zijn, maar het is echt heel praktisch en goed uitgelegd'. 

'Erg fijn, vertrouwd en kundige uitleg.'

'Ik werd echt uitgedaagd om mindfulness eigen te maken en heb veel gehad aan de training.' 

'Het heeft me goed geholpen, ik ben een betere versie van mezelf geworden.'

 

Mindfulness training voor 65+

In deze training staat het trainen van de aandacht, vriendelijk omgaan met jezelf en het omgaan met ouder worden centraal. Elke week is er een ander thema en leert u stap voor stap de mindfulness oefeningen aan. 

Thema's als zingeving, omgaan met de sociale omgeving en het veranderend lichaam komen naar voren in de training. Eerdere deelnemers waardeerden deze training met een 9 en vonden het fijn om met nieuwe ogen het dagelijks leven te bekijken. 

Wanneer: Deze training wordt overdag gegeven op dinsdag of woensdagochtend tussen 10.30 en 12.00u.

Plaats: wordt nog nader bekend gemaakt
Kosten: De kosten zijn 195 euro per persoon.   

Neemt u contact op als u interesse heeft.

 

Individuele / Duo Mindfulness Training: 
Door Individueel of in een tweetal een mindfulness training volgen is er afstemming op datgene wat jij uit de training wil leren. Er is vooraf een intake gesprek (behalve als je al bekend bent bij de praktijk). Een duidelijk werkboek en audio oefeningen zijn inbegrepen. Je kan de MBCT (gewone) mindfulness training volgen, de schemagerichte mindfulness training (passend bij schematherapie) en de mindfulness training bij chronische ziekte of pijn.


Wat doen we: per bijeenkomst staat er een thema centraal, en leer je verschillende (meditatie) oefeningen. Je krijgt uitleg krijgt over thema's als acceptatie, ontspanning, stress, automatische reacties doorbreken, omgaan met piekeren of negatieve gedachten, het verbeteren van je aandacht, en hoe je fijner contact krijgt met jezelf en mensen om je heen. We zitten op een meditatiekussen of stoel. 

 

Kosten: 495 euro bij een individuele training, intakegesprek is inbegrepen. 385 euro per persoon bij een training in tweetallen. Het bedrag wordt BTW belast (21%) indien er geen diagnose/behandelplan gekoppeld is. 

Voor vergoeding via zorgverzekeraar of werkgever, zie hier onder.  

 

Inbegrepen: 8 bijeenkomsten van 1 uur, overzichtelijk werkboek, audio oefeningen digitaal of op cd. Er zijn matjes aanwezig en er wordt gebruik gemaakt van stoelen en/of meditatiekussens. 

Kleding: loszittende kleding. Grote handdoek en flesje water zelf meenemen.  

Tijdsinvestering: liefst 4-5 keer per week thuis oefenen, gebruik makend van de oefeningen en het werkboek. Oefening baart kunst!  

Aanmelden: bel naar 06 440 555 92.

Corona maatregelen: De maatregelen volgens RIVM worden gevolgd. Zie hier de coronamaatregelen.


Wanneer is een training (nu) niet geschikt?

Wanneer je in een stressvolle periode bevindt waarbij het moeilijk is om tijd te maken om te oefenen is het af te raden om met de training te starten. Denk bijv. aan verhuizing, roerige echtscheidingsituatie, ziekenhuis-opname die veel aandacht vragen. Ook bij verslavingsproblemen of onverwerkt trauma wordt de training afgeraden. Je kunt ervoor kiezen 3 individuele mindfulness gerichte sessies te volgen om te leren hoe je mindfulness kan toepassen in hectische perioden. De betaling is dan volgens individueel coachingstarief. 

 

 

Nieuws over de positieve effecten van Mindfulness lees je hier: https://verenigingvoormindfulness.nl/nieuws/nieuws-over-mindfulness

 

Over de trainer: Typerend aan een mindfulness training bij Christianne Joosten is dat erg concreet en praktisch wordt gegeven en geoefend hoe mindfulness in jouw leven vorm kan krijgen. Eerdere deelnemers evalueren de training gemiddeld met een 8,9! 
Christianne Joosten is sinds 2013 MBCT mindfulness trainer, en aangesloten bij de VVM. Ze gaf al vele groeps-mindfulnesstrainingen. Ze volgde een uitgebreide opleiding bij See True Mindfulness Opleidingen (inclusief mindful bewegen, mindfulness voor volwassenen, mindfulness bij chronische lichamelijke klachten, mindfulness voor ouderen).
Sinds 2019 is ze gecertificeerd MBCT mindfulness trainer bij de VVM
Ze geeft de MBCT (mindfulness based cognitieve therapie) mindfulness training, en de mindfulness gericht op het omgaan met chronische pijn of ziekte (gebaseerd op basis en vervolg training bij Vidyamala Burch), en schemagerichte mindfulness training (aansluitend bij de schematherapie).