Mindfulness
Onthaasten
Aandacht in het hier en nu
Grip op het leven
Ontspan in je leven
Ontspan je lijf
Acceptatie van dat wat wringt
Omgaan met pijn, ziekte, vermoeidheid of ongemak
Openend voor Lichaam en Geest     

 

 

 

 

 MINDWALK dinsdagochtend 9.30-10.30u. 

Ter aanvulling en ondersteuning van het GGZ traject start In het voorjaar van 2023 is er op dinsdagochtend om 9.30u, een wandeling van ongeveer een uur met oefeningen uit mindfulness en positieve psychologie. Je leert over ontspanning en wat helpt om stress het hoofd te bieden, je leert over hoe jezelf kan bijdragen tot een positief zelfbeeld en positieve omgang met anderen, over in het hier en nu blijven, grip te krijgen op piekeren. En dat in de fijne groene omgeving van de Maashorst. Echt een aanrader om bewust tijd te maken voor jezelf en korte oefeningen te leren die je ook thuis goed kan toepassen. 

 

8-weekse Mindfulness Training; Volgende training start herfst 2023

Leer stressreacties doorbreken, te komen tot ontspanning, om te gaan met lichamelijke klachten, en kom tot een vriendelijker gevoel voor jezelf, je lichaam, anderen
en de situatie waarin je je bevindt.

 
Over de Mindfulness training, maandagavond van 20.15-22.00u.

Voor wie: de groep is altijd een gemêleerd gezelschap met mensen die nieuwsgierig zijn, en mindfulness graag onder de knie willen krijgen, mensen met chronische lichamelijke klachten of in een herstelproces. De mindfulness training is geen gespreksgroep, maar wel een groep waarin je leert om mindfulness eigen te maken. Telkens is er een wisselend thema dat per bijeenkomst centraal staat.  

Als je je in een roerige periode bevindt (verhuizing, ziekenhuisopname, recente rouw) of onbehandeld trauma hebt, is de training op dit moment niet geschikt. 

Inbegrepen: 8-weekse online training, inclusief werkboek. Wanneer duidelijk wordt dat u toch graag een gewone mindfulness training in de groep wenst, dan hoor ik het graag. 
Aantal deelnemers: 4 - 8 deelnemers

Hoe: Met ingang van herfst  2023 starten we een training op een heel fijne locatie in Uden

Flesje water bij de hand, gemakkelijke kleding aan. 

Data: maandagavond 

Oefen/leestijd: bij voorkeur 30 minuten, tenminste 3-5 dagen per week. Oefenen heeft zin!

Exclusie: Wanneer beter (nog) niet meedoen in de training? als je in een te roerige tijd bevindt bijv. ivm veel andere afspraken, verhuizing, scheiding, bij onverwerkt trauma, bij verslavingsproblemen.

Inclusie: als je de tijd wil nemen om te oefenen, wil leren over het verminderen van stress in je leven, om wil leren gaan met dingen die lastig zijn in je leven, meer ontspanning en rust wil ervaren, om wil leren gaan met fysieke klachten, minder last wil hebben van zelfkritiek en als je je nieuwsgierige, vriendelijke blik wil herontdekken.

Kosten training: 295 euro excl btw. 21 %

 
Opgeven: Geef je op bij Christianne Joosten, Psycholoog Joosten Uden, VVM gecertificeerd Mindfulness Trainer, via 06-440 555 92. 

 

Vergoeding Mindfulness training 2022

Het komt regelmatig voor dat deelnemers de training vergoed krijgen door de werkgever.  

Via de zorgverzekeraar zijn er verschillende mogelijkheden omdat Christianne Joosten gecertificeerd Mindfulness Trainer van de VVM is. 

- VGZ (IZZ, Univé) aanvullend verzekerden krijgen vanaf 1 januari 2021 een bedrag van € 350 vergoed. Er is een verwijzing van de huisarts nodig met daarin de diagnose burnoutklachten.

Zilveren Kruisgroep (aanvullend) verzekerden krijgen met ingang van 1 januari 2021 een vergoeding van € 250 voor een (MBSR/MBCT) training gevolgd bij een gecertificeerde VVM trainer.

- De Amersfoortse vergoedt de Mindfulness training met een bedrag van 100 euro. 

SamenGezond, een onderdeel van Menzis, verwijst op haar website door naar een gratis kennismakingsworkshop Mindfulness. 

Menzis heeft in haar werkgeverspakketten een vergoeding voor Mindfulness opgenomen. Per 1 januari 2020 worden de gecertificeerde mindfulness trainers van de VVM ook erkend en komen dus de deelnemers met het werkgeverspakket van Menzis hiervoor in aanmerking. Er wordt 80% van € 350,-- vergoed. 

- Overige zorgverzekeraars vergoeden de training niet, mensen kunnen dan regelmatig terugvallen op vergoeding via de werkgever. 

 

Wat zeggen eerdere deelnemers over de Mindfulness training?

De vorige groepen gaven gemiddeld een 8,9 en zeiden: 

'Ik heb echt de rust in mezelf terug gevonden, en merk het ook in contact met andere mensen.'

'Ik deed de training voor mezelf, en toch leer je ook van elkaar en hoe ieder het aanpakt.'

'Ik heb thuis en op mijn werk mijn draai gevonden en heb een manier gevonden om stress

gemakkelijker van me af te laten glijden.'

'Ik was bang dat mindfulness vaag zou zijn, maar het is echt heel praktisch en goed uitgelegd'. 

'Erg fijn, vertrouwd en kundige uitleg.'

'Ik werd echt uitgedaagd om mindfulness eigen te maken en heb veel gehad aan de training.' 

'Het heeft me goed geholpen, ik ben een betere versie van mezelf geworden.'

 
Wanneer is een training (nu) niet geschikt?

Wanneer je in een stressvolle periode bevindt waarbij het moeilijk is om tijd te maken om te oefenen is het af te raden om met de training te starten. Denk bijv. aan verhuizing, roerige echtscheidingsituatie, ziekenhuis-opname die veel aandacht vragen. Ook bij verslavingsproblemen of onverwerkt trauma wordt de training afgeraden. 

 

Nieuws over de positieve effecten van Mindfulness lees je hier: https://verenigingvoormindfulness.nl/nieuws/nieuws-over-mindfulness

 

Over de trainer: Typerend aan een mindfulness training bij Christianne Joosten is dat erg concreet en praktisch wordt gegeven en geoefend hoe mindfulness in jouw leven vorm kan krijgen. Eerdere deelnemers evalueren de training gemiddeld met een 8,9! 
Christianne Joosten is sinds 2013 MBCT mindfulness trainer, en aangesloten bij de VVM. Ze gaf al vele groeps-mindfulnesstrainingen. Ze volgde een uitgebreide opleiding bij See True Mindfulness Opleidingen (inclusief mindful bewegen, mindfulness voor volwassenen, mindfulness bij chronische lichamelijke klachten, mindfulness voor ouderen).
Sinds 2019 is ze gecertificeerd MBCT mindfulness trainer bij de VVM
Ze geeft de MBCT (mindfulness based cognitieve therapie) mindfulness training, en de mindfulness gericht op het omgaan met chronische pijn of ziekte (gebaseerd op basis en vervolg training bij Vidyamala Burch), en schemagerichte mindfulness training (aansluitend bij de schematherapie).