werkwijze

Aanmelden

Wanneer u vanuit ingrijpende situaties die u in het ouderschap mee heeft gemaakt, last heeft van somberheid, angst, emotionaliteit, vermoeidheid, traumatische of ingrijpende gebeurtenissen, en u graag behandeling daarvoor wenst, kunt u een afspraak maken via uw huisarts of de huisartsondersteuner, poh ggz. Deze kan met u besluiten om een verwijzing te maken voor psychologische behandeling in de basis (BGGZ). 

U kunt zich bij deze praktijk aanmelden via 06-440 555 92, spreekt u duidelijk de voicemail met telefoonnummer in, dan wordt u teruggebeld.

U krijgt dan uitleg hoe de aanmelding verder verloopt.

Er is vaak een wachttijd, klik voor informatie daarover op de Wachttijd informatie.  

 

Locatie
De praktijk bevindt zich op Bermershof 601 5403 WZ te Uden. Telefoonnummer 06 440 555 92. 


Intake 
Na aanmelding wordt er een intakegesprek gepland. In het eerste gesprek ondertekenen we de behandelovereenkomst. Hierin staan afspraken, bijv. over het afzeggen van een afspraak, klachtenregeling, werkwijze rondom het afnemen van vragenlijsten of opvragen van informatie door een derde.


In het intake gesprek, en op basis van een aantal digitale vragenlijsten worden uw klachten, huidige situatie, levensloop en leefomstandigheden, geïnventariseerd zodat gekomen kan worden tot een DSM-5 diagnose, hulpvraag en behandelaanbod. In combinatie met uw hulpvraag wordt het behandelplan opgesteld en in tweevoud ondertekend. U krijgt het behandelplan mee naar huis.  

 

Psychologische Behandeling

Een behandeling via een basis ggz traject neemt over het algemeen 4 tot 5 maanden in beslag. Elke sessie bespreken we hoe het was om aan de doelen te werken in de voorgaande periode. Vaak zoomen we in op een specifieke situatie die voorgevallen is om hieruit te leren waar de valkuil zat en hoe anders te reageren. Bij traumaverwerking wordt een nare herinnering uit het verleden of bijv. een toekomstig schrikbeeld behandeld. Aan het einde van de sessie staan we stil bij wat de komende week/twee weken centraal staat om vooruit te komen, al dan niet ondersteund met een oefening. 

Mindfulness training
Wil u meer ontspanning ervaren, minder piekeren, beter omgaan met druk van buitenaf, meer in hier en nu leven, kan u terecht voor de 8-weekse mindfulness.

Klik hier voor meer informatie over de Mindfulness training. 

 

 

Lidmaatschappen en Registraties

Christianne Joosten is aangesloten bij de LVVP (beroepsvereniging vrijgevestigde Psychologen),  VVM (vereniging voor Mindfulness Trainers) en VEN (Vereniging EMDR Nederland).
 

Ze is geregistreerd in het BIG-register onder
BIG registratienummer 49059396125.

Christianne Joosten is EMDR Practitioner Europe (reg. 14090) via de VEN
De persoonlijke AGB code is 94008505, en praktijk AGB code is 94060014. 

 

 

 

Privacy
Er heerst strikte geheimhouding rondom alles wat u bespreekt in de behandelkamer. Met uw toestemming wordt het behandelplan en het beloop kort samengevat gedeeld met de verwijzer.  
Uw behandelgegevens worden opgeslagen op een externe EPD die voldoet aan de strengste eisen van het veilig opslaan van gegevens. 

  

Expertise onderzoek
Deze praktijk doet geen onderzoek naar werkbelastbaarheid, arbeidsgeschiktheid of expertiseonderzoek bij verzekeringstechnische zaken. 

 

Werkgerelateerde problematiek

Veel cliënten werken en een enkele keer komt er wel eens wat naar voren over het werk in de gesprekken. 
Deze praktijk biedt binnen de Basis GGZ trajecten echter geen diagnostiek of behandeling bij werkgerelateerde problematiek (bijv. ivm het teamfunctioneren, of belastbaarheid en overbelasting).

 

Opvragen gegevens door bedrijfs- of verzekeringsarts
Gegevens over de behandeling worden alleen met uw expliciete toestemming en handtekening, gedeeld met externen. De LVVP heeft richtlijnen opgesteld i.v.m. het delen van informatie met derden, en deze praktijk conformeert zich daaraan. Er wordt bijv. aan de bedrijfsarts alleen feitelijke informatie verstrekt zodat er geen schending van de vertrouwensrelatie plaatsvindt en financiële belangen niet interfereren in de behandeling. Aan de verzekeringsarts wordt geen informatie gedeeld obv eerdere ervaringen en het lvvp advies. 

 

In de regio werk ik samen met:

- Huisartsen en Praktijkondersteuners (POH-ggz) in Uden en omstreken

- Coronazorgteam: www.coronazorgteam.nl

- Praktijk Domijn: www.domijn.org 
- Psychotherapiepraktijk Marie-José De Vroom.

- Ons welzijn Veghel-Uden: www.ons-welzijn.nl
- Fysiopark https://www.fysiopark.nl/

- Fysiotherapiepraktijk Wolbert http://www.wolbert-fysio.nl/contact/

- Yoga Praktijk Marijke Haen  http://www.ruimtevoorbeweging.nl/

- Kindertherapie Praktijk Gezellig Stralen https://therapieuden.nl/

- Rouw en Verliesbegeleiding Tanja Roosmalen in Sint Anthonis https://www.lefverliesbegeleiding.nl/

- Nieuw Tij: http://www.nieuwtij.nl/  Mindfulness Retraites