Als ouder kun je verschillende ingrijpende dingen meemaken met je kind. Misschien heeft je kind een of meer medische ingrepen gehad, of heb je te maken met een zoon of dochter met verslavingsgedrag, gedrags- of psychische problematiek. In deze praktijk helpen we je om hier met meer rust mee om te kunnen gaan. 

 

EMDR is een helpende techniek om gebeurtenissen die je meemaakte met je kind te verwerken, maar ook om huidige stressvolle situaties goed op te kunnen vangen.  Ook kunnen we de stress of ongerustheid over toekomstige gebeurtenissen, gebeurtenissen waar je voor vreest, aanpakken middels EMDR. Naast EMDR maken we ook gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie en indien gewenst mindfulness of schematherapie om je beter in je vel te voelen zitten. 

De behandeling geeft je rust in de omgang met toekomstige situaties en in het hier-en-nu, zorgt voor een aanzienlijke vermindering van piekeren of negatief denken, en laat je contact maken met de positieve kanten in jezelf en het ouderschap.

Deze behandeling is voor ouders van alle leeftijden (dus ook voor 65+), omdat ouderschap en herinneringen soms juist in ander licht komen te staan wanneer je ouder wordt.